Неизлечимият Романтик

Неизлечимият романтик от Франк Талис

Да се побъркаш от любов, но буквално.

neizlechimiqt-romantik-korica
Неизлечимият романтик Франк Талис

Кога това да се влюбиш става разрушително и излиза изън граници, определено Талис ни показва. За един влюбчив авантюрист като мен, книгата беше поглъщаща и полезна. Прочетена на един дъх и безспорно любима! Препоръчам я на всички, които имат интерес към психологията. В книжката се срещаме отблизо с дванадесет истории от практиката на клиничния психолог. Всъщност колкото и сладки асоциации, рози и сърца да поражда думата любов, всъщност нещата не винаги са толкова розови. Даже понякога напротив.

Сблъскваме се с историята на правна асистентка, убедена, че зъболекарят и е влюбен в нея. Госпожа Мейвис, която усеща духа на починалия си съпруг, но смята, че и липсва страстта. Красивта Анита, която е обсебена от ревност и идеята, че мъжа и може да и изневери. Али, който беше ходил при над 3000 проститутки и вероятно страдаше от сексуално пристрастяване. Пол, който не може да преудолее раздялата и започва да преследва бившата си несъзнателно. Люк, не можещ да се справи със силата на любовта и започва да халюцинира. Марк, който живее с гей приятеля си Клаус, но има страхове в секса. Портиерът, внушаващ си, че е обладан от демони и за това посещава проститутки, както и още други истории.

Разглеждат се психологичните процеси и проблеми при случайте.

Изключително интересно за мен беше поясняването на психологичните процеси предвид теорията, според която се разглеждат(Фройд, Бройер, Юнг и т.н.). Споменава се как понякога идеализираната и превеличена любов в изкуството е способна да размива общите представи. Изключително приятен тон от страна на автора, без поучителни и критични заключения.

Сподели:

С етикети ,,,,,,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *