Да си Жена – колко всъщност ти струва

За изкуството да си жена и малките подробности


Мили другари и другарки,

Само искам да се разберем, че не съм фен нито на феминизъм, нито на обратна негова крайност. Също така в никакъв случай НЕ насърчавам, това жените да не учат, да не работят или пък да не раждат бебета.

Впечатление обаче започват да ми правят, почти изравнените стандарти и обезличаването на жената. Приемането и като strong independent woman (a.k.a работягата) или „Гледай я тая кифла, кой знае какъв спонсор има.“… Гааааайссссс, къде е златната среда? Нещо да не пропускаме?

Хайде сестро, ела да си полафим по-надолу (шанса отворилите статията да са предимно жени, е от тук до небето :D). За нашите женски страсти, забавления и терзания.

Тааакааааа, с какво да започнем? Да, да знам. Няма как да забравя нашият „тайнствен ежемесечен период“.

Шибанят ПМС… Леле, как ти се иска да изядеш всичко, да плачеш без причина, да се скриеш от света. А в следващите пет минути да се смееш като дете в цирка. Да не говорим за „прекрасното“ чувство на ходещ балон през този период. После идва още по-розовият за някои жени – редува се минута на гадене, с пулсиращи болки ту в яйчниците, ту в кръста. Просто чудесно и красиво преживяване всеки месец! А това, че всъщност си ходещо емоционално торнадо, направо си е част от живота понякога.

РЕСПЕКТ за всички дами, които преминават този период безболезнено!

Иначе нали знаеш, при нас жените надделяват решенията взети през емоция, а не през разум.

Някой ден ще дойде и прекрасният момент в който ще си тройна. И твърде вероятно биполярна. Искаща всичко. С гооооооооооооляяяямо коремче. Да, това отново е твоя чест. После идват великите контракции и мъки, след които евентуално ще дадеш един нов живот. И ще си го обичаш! Повече от всичко. 

joyful-adult-daughter-greeting-happy-surprised-Senior mother in garden.
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

През следващите няколко месеца/години, докато ти си в света на пюретата и сменяш памперси, твоят уникален съпруг Пешо, има прекрасната възможност да развива себе си и своят бизнес. Ще се наложи ти малко да поспреш с кариерата, но уви!

Като изключим бебешкия период, интересно как се очаква да печелиш точно толкова, колкото би изкарал и един представител на силния пол (с които сте в относително еднакъв етап от живота си).

Не е изключено колегата ти от силния пол на същата позиция, да взима с поне една четвърт повече от теб. Да, за абсолютно същото количество работа. Но нека не забравяме, че белега ти „женски пол“, няма да ти олекоти сметките за тока или цените в магазина.

Вероятно няма да ти е готино да се озовеш на работа, среща или в университета, носеща коса на неандерталец. Това автоматично означава, че въпреки задръстването, валидно за всички, ще се наложи да станеш още по-рано. За да приличаш на човек все пак. Жена си, можеш да се подстрижеш втори номер, ама някак си няма да е яко.

О, да нека не забравяме и безкрайните процедури, за които ще трябва да заделиш още време, нерви и пари – боядисване на корени, подстригване, маникюр с гел лак, тук-там мигли косъм по косъм и някоя терапия за лице. И да момчета, знам че визитите ви в barbershops са чести и дълги, ама поне маникюра и миглите можете да ги пропуснете. Boys, само не ми започвайте оправданията с колите – дамите също често стопанисват и поддържат такива.

 
Да, да, скъпа и тук, за да не ме убиеш, ако не си фен на козметичните процедури – голяма част от жените са (или им се налага), така че не бъди егоистична и не ме убивай (моля 🙁 ).

О да, и момчета, моля ви – разберете че да си издухате перчема и да намажете малко гел, няма нищо общо с усилията, изискващи поставяне на идеалната очна линия, контури на лицето и добре издухана женска прическа.

Приятелю, когато ти се появиш леко окосмен, напомнящ втория братовчед на Тарзан, едва ли ще изглежда добре, но няма и да е съкрушително за теб. Докато ако представителка на женския пол го направи, няма изобщо да бъде прието добре.

Е, има си и бенефити да си дама – будиш симпатии в някой мачо и валят безпричинни жестове. Заради които после чуваш генерализации от типа на „Абе то на жените им е лесно.“…

Също така, когато момченцата (често със скромната височина поне 1.85 м) сложите ей така зимно, 3-4 килца отгоре, често изобщо не се забелязва. Докато при някоя девойка е твърде възможно, това да се превърне в мини драма, влошаваща качеството на социалният и сексуалният и живот.

Всичко хубаво, ще си го изтраем, ама на целия цирк отгоре трябва и да сме дами. В превод – да не псуваме, да не викаме, да не седим разкрачени и да взимаме що-годе хитри решения. Да сме уравновесени в дадени ситуации… Като това е някъде между нежната външност, бебетата и hustle-a.

Добре се посмяхме на женските неволи, със сигурност и мъжката страна има своите пикантерии, за които на този етап можем само да гадаем. Що се отнася до това да мерим двата пола, кой е по- и най- по действия и сили – не знам. Но не искам и да зная. 

Скъпи дами, в заключение на всичко това, бих искала да ви напомня, че няма нищо лошо в това да се разплачете понякога, той да ви помага с торбите, да плаща цялата сметка, да сменя крушки и да ви обича, просто защото сте вие. Въпреки двете килаца отгоре. Просто защото сте жени и въпреки малкият цирк, сте прекрасни!

Жените заслужават уважение, а не омаловажение! Ако някой не е готов да ви го даде, плюйте си на петите и бягайте далече. Прблемът си е негов, а не твой. 

Дърпай му се в началните свалки, нищо лошо няма да му бягаш. Да му се изплъзваш и да не забравяш собствения си живот и отговорности. Търси уважение, а не бърза консумация и внимание. Обикновено тези, които помагат с торбите и крушките, могат да чaкат.

От Жекова за теб, 

С обич

Сподели:

С етикети ,,,,,,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *